nemetado.hu
eu/egt kikérése

Többek között azt, hogy egy új szolgáltatással bővítsük a palettánkat!

A 2020-as év többször felülírta a terveinket, ez az az év, amely folyamatosan gyors reagálásra késztetett minket.  Emellett az újra gondolás is szerepet játszott a mi tevékenységünkben is.

A vírushelyzet kapcsán bevezetett utazási és egyéb korlátozások bevezetése után nehezebb lett a hazautazás. Egyre nagyobb problémát okozott nektek a magyar hivatalokkal való kapcsolatfelvétel, hivatali ügyintézés.
A németADÓ-bevalláshoz szükséges magyarországi NAV-tól az EU/EGT igazolás, aminek a kikérése a magyar hivataltól folyamatos gondot okozott ügyfeleinknek. Így vált egyre erősebbé az igény, hogy mi is kiterjesszük a szolgáltatásaink körét és:

2021-től az EU/EGT Igazolást kikérjük helyetted, ha megbízol minket.

És, hogy miért jó ez neked?
Mert,

  • nem kell hazautaznod Magyarországra,
  • nem kell extra szabadságot kivenned,
  • nem kell személyesen a NAV-nál megjelenned és akár órákat várni a hivatali ügyintézésre az EU/EGT igazolás kikérése miatt.
  • Rövid határidőn belül kikérjük helyetted az EU/EGT igazolást, és kezdődhet is a németADÓ-bevallásod ügyintézése!

A 2021-es évben ez egy új szolgáltatás tőlünk neked, hogy megkönnyítsük az ügyintézés menetét, és ezáltal rövidebb időn belül elkészüljön a németországi adóbevallásod!

A sikeres EU/EGT igazolás kikérésének a feltételei:

  • Adózónak és házastársának érvényes magyar lakcímmel kell rendelkeznie, amit a NAV ellenőrizni fog!
  • Amennyiben az adózónak és házastársának volt az adott adóévben magyarországi jövedelme úgy az igazolás kikérése előtt adjon be a szóban forgó adóévről adóbevallást a magyarországi NAV-nak, (a bevallásban szereplő adatoknak meg kell egyeznie a NAV-nál lévő kontroll adatokkal) vagy a NAV által készített bevallástervezetet fogadja el a https://eszja.nav.gov.hu/ oldalon, (Ügyfélkapus regisztráció szükséges hozzá) vagy személyesen egy NAV kirendeltségben.
  • A csomagunkban mellékelt „EU-EGT-kitöltési_útmutató” dokumentum „Fontos tudnivalók az EU/EGT igazolás kikéréséhez szükséges nyomtatványok kitöltéséhez!” részt figyelmesen olvassa el és a „Kitöltési Útmutató” segítségével töltse ki és ahol kell írja alá a szükséges nyomtatványokat, amiket hiánytalanul és eredetiben vissza kell küldeni nekünk!

Amennyiben az EU/EGT igazolás kikérésének a feltételei nem teljesülnek teljes egészében, úgy az igazolást nem tudjuk kikérni vagy a NAV nem fogja leigazolni azt, ez esetben az újbóli igazolás kikéréshez újbóli megrendelésre lehet szükség!

Az EU/Egt igazolás kikérésének a mente.

  • Akkor jársz a legjobban, ha a németadó ügyintézéshez kért formanyomtatvány-csomaggal együtt
    „-németADÓ-hoz nyomtatványt” rendeled meg ezt a szolgáltatást.
  • Akkor sincs baj, ha a formanyomtatvány-csomagot már megrendelted és később úgy döntesz, hogy mégiscsak szeretnéd kérni a szolgáltatást, ez esetben az „- EU/EGT igazolás kikérése (kikérjük helyetted a NAV-tól” lehetőséget kell választanod és egy picivel többe fog kerülni.
  • Mindkét esetben a következő gombra kattintva kérheted a szolgáltatást:

Ami még érdekelhet:

Klikkelj a felsorolásban szereplő címekre a teljes tartalom eléréséhez!

Shares

Pin It on Pinterest

Shares