nemetado.hu
Vigyázzunk egymásra!

Kedves Ügyfeleink!  

Az elmúlt időszakban hazánkban is, mint oly sok országban a világon a KORONAVÍRUS-é lett a főszerep! Hetekkel ezelőtt következtetni lehetett a közeledésére, de nem gondoltuk, hogy ilyen nagy hatással lesz ránk is, a mindennapjainkra… Mindenhol és mindenkinél ez a téma, összefüggéseket keresünk és talán még összeesküvés elméleteket is vélünk felfedezni. Érdeklődve figyeljük a hazai és a nemzetközi szakemberek véleményét.

Mindennek ellenére az élet nem áll meg, még ha ezután másképp is lesz, mint eddig volt.
Mi is, mint oly sokan mások bízunk a gyors lefolyásban és a mindenki számára kedvező jövő mihamarabbi eljövetelében!

Cégünk működése jelenleg zavartalan. Eddig is javarészt online és telefonon tartottuk a kapcsolatot.

  • Viszont a személyes találkozókat, ügyintézéseket a járványügyi helyzet javulásáig szüneteltetjük.
  • A beérkező leveleket, e-maileket, megrendeléseket továbbra is fogadjuk és folyamatosan fel is dolgozzuk azokat!
  • A megszokott e-mail címeinken vagy mobil számainkon munkaidőben továbbra is elérhetőek vagyunk, megkereséseitekre folyamatos a válasz adás.

Nem is tehetjük meg, hogy ne legyünk elérhetőek, mivel a hivatali levelek megválaszolásában továbbra is segíteni szeretnénk nektek.

Amiben tudunk segítünk, keress minket bizalommal!

Már megkaptad tőlünk a nyomtatványcsomagunkat és éppen a papírok összeállításánál tartasz, akkor had adjunk egy-két tippet ezzel kapcsolatban.

Elkezdted az adóbevallásod, családi pótlék (KINDERGELD) igénylésed elkészítéséhez szükséges papírok, igazolások beszerzését, összekészítését és jelen helyzetben nem tudsz hivatalba menni, vagy nem is fogadnak a hivatalba, hogy ügyet intézz, akkor a következőket ajánljuk:

  • Az E401-es nyomtatványt kiválthatod a házassági anyakönyvi kivonat másolat mellékelésével (ha egyedülálló vagy, akkor nem kell az E401-es nyomtatvány)
  • Az EU/EGT Igazolást, ha nem tudod kikérni a NAV-tól, akkor helyette küldd el a magyar adóbevallásod másolatát.
  • A családi pótlék (KINDERGELD) igénylésnél fontos, hogy mikor érkezik be az igénylésed ajánlott levél formájában a hivatalba. Ezért, ha nincs is meg minden papírod vagy igazolásod, ami az igényléshez, kell, akkor azt kell beküldeni első körben, ami már meg van, majd később amikor már beszerezhető a hiányzó igazolás, akkor utána kell küldeni azt.  
  • Ha hiánypótlást kér tőled a Familienkasse és határidőre nem tudod beszerezni a szükséges hivatali igazolásokat, akkor is nagyon fontos, hogy a megadott határidőig mindenképpen válaszolnod kell a hivatal megkeresésére.
  • Nem szeretnél jelen helyzetbe a postára menni, de elküldenéd hozzánk az anyagodat feldolgozásra, az sem gond. Ha az anyagod nem több, mint 20 oldal, akkor scanneld be, vagy jól láthatóan fényképezd le és küldd el nekünk emailen: info@nemetado.hu
  • Elakadtál a papírok kitöltésében, keress minket bátran!

A fenti ötletek a kialakult helyzet idejére nyújthatnak átmeneti megoldásokat, de ennek ellenére előfordulhat, hogy további kérdései, kérései lehetnek az adott ügyben eljáró hivatalnak!

Továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérjük a híradásokat és a hatósági közleményeket, követelményeket, és tájékoztatást küldünk, ha valami befolyásolja a napi működésünket.

Kitartást, sok türelmet és jó egészséget kívánunk mindenkinek!
Fogjunk össze most is és vigyázzunk egymásra!

Shares

Pin It on Pinterest

Shares