nemetado.hu

Miért nem kapom folyamatosan a Kindergeldet?

A leggyakoribb okok amiért nem utalják folyamatosan a Kindergeldet:

Kindergled

  • A munkáltatói igazolás.
    Amennyiben a munkáltatói igazolás egy bizonyos időpontig van leigazolva, akkor a Familienkasse értelemszerűen addig az időpontig tartja jogosnak a német családi pótlék odaítélését.
    Pl.: ha a munkáltatód 2018.11.28-ig igazolja le a munkaviszonyodat, akkor a Familienkasse ezt a dátumot veszi alapul, azaz eddig az időpontig fogja folyósítani a Kindergeldet és nem tovább!
  • A másik fő ok, az E411-es leigazolásában rejlik.
    Amennyiben a magyar hivatal az adatokat a német hivatalnak egy bizonyos időpontig adja meg, úgy a német Familienkasse ezt az időpontot veszi figyelembe.
    Pl.: Az ONYFK 2018.12.31-ig adja meg a magyar családi pótlék összegét az E411-es nyomtatványon, akkor a német Familienkasse valószínűleg már 2019.01.01-től nem fogja folyósítani a német Kindergeldet, mivel adathiány van 2019.01-i hónaptól.
  • A gyermek 18 éves lett, így ebben az esetben további igazolások beszerzése nélkül a Familiankasse felfüggeszti a családi pótlék utalását.

Ugye így már milyen logikus?

Nagyon fontos, hogy minden igazolás(legyen az munkáltatói vagy éppen hatósági: E401; E402; E411) minden esetben arra az időintervallumra legyen érvényes, amely időtartamra szeretnénk megigényelni a Kindergeldet!

Kérdésed, kérésed van, hívj bennünket!

Keress minket bizalommal!

Itt igényeld meg a nyomtatványainkat!

Shares

Pin It on Pinterest

Shares