nemetado.hu

Kedves látogató, szeretnénk emlékeztetni téged arra, hogy mit kell tenned, ha a német adóhivataltól felszólítást kaptál a német adóbevallásoddal kapcsolatban.

Olvasd el a rövid összefoglalót erről!

1. Ellenőrizd a felszólítást:

Az első lépés az, hogy pontosan ellenőrizd a felszólítást. Győződj meg róla, hogy a német levél valóban az adóhivataltól származik, és ellenőrizd az azonosító adataidat. (Steuernummer- adószám, IdNr.- Id szám) A felszólításban megjelöli a hivatal a hiányolt német adóévet is! Ellenőrizd, hogy minden adat helyes-e, és hogy az adott évben dolgoztál-e Németországban.

2. Határidők betartása:

A német felszólításban meghatározott határidőket tartsd be. Pl.: Az adóhivatal által meghatározott időpontig fontos, hogy a német adóbevallásod beérkezzen a hivatalhoz, valamint a felszólításra is határidőn belül kell válaszolni, különben büntetésekkel és további problémákkal számolhatsz.

3. Szakértői tanácsadás:

Ha nem vagy biztos abban, hogy mit tartalmaz a német levél, vagy hogy hogyan kell válaszolnod a levélre, kérd a német adóbevallásban jártas iroda segítségét!

4. Teljes körű dokumentáció:

Gyűjtsd össze az összes szükséges dokumentációt és adatokat a német adóbevalláshoz.

5. Pénzügyi tervezés:

Az adófelszólítás kezelése során ne feledkezz meg a pénzügyi tervezésről sem. Előfordulhat, hogy adóhátralékkal vagy bírsággal kell számolnod.

6. Nyomon követés:

Ne hagyd figyelmen kívül az ügyed követését, a német adóbevallásodat. Győződj meg róla, hogy minden szükséges dokumentumot és választ időben elküldjél az adóhivatalnak. Tartsd szem előtt a határidőt. Ha további adategyeztetőre, vagy dokumentációra van szüksége a német hivatalnak, gondoskodj róla, hogy azokat gyorsan intézd el!

Amennyiben a 2021-es évben

a munkabéredet a III-as vagy az V-ös adóosztály szerint számfejtette a munkáltató, valamint a munkabéreden felül volt még egyéb jövedelmed (például munkanélküli segély (Arbeitslosengeld), szülői pénz (Elterngeld), rövidített munkaidő utáni kezelések (Kurzarbeitgeld, betegszabadság utáni segélyek (Krankengeld) stb…,) ami meghaladja az évi 410 €-t, akkor kötelező benyújtanod a német adóbevallásodat.

Ennek a határideje 2023.08.31.-e volt. Ha még nem küldted be a német adóhivatalnak a 2021-es adóbevallásodat, akkor Te is számíthatsz az adóhivatali felszólításra.

Készítsd el a német adóbevallásodat, mielőtt az adóhivatal kiküldi a felszólítást!

Friss hír:

Már a 2022-es adóévről is folyamatosan küldi ki a német adóhivatal a felszólítást, rövid beadási határidővel!

Bízom benne, hogy ezek a pontok segítenek neked, hogy jól kezeld a német adóhivataltól kapott felszólítást.
Az adóügy mindig fontos!

Ha további kérdéseid vannak, vagy segítségre van szükséged az ügyed kezelésében, ne habozz kapcsolatba lépni velünk.


Ami még érdekelhet:

Klikkelj a felsorolásban szereplő címekre a teljes tartalom eléréséhez!

Shares

Pin It on Pinterest

Shares