nemetado.hu
+300 euró kinderbónusz

2020.09.08.-i frissítés!

Első kifizetés a Kindergeld utolsó számjegye szerinti utalási dátumok:

kinderbónusz-szeptember

Amennyiben magyar bankszámlára kapod a KINDERGELD-et abban az esetben egy -két nappal tovább fog tartani mire a számládra megérkezik a pénz!

Második kifizetés a Kindergeld utolsó számjegye szerinti utalási dátumok:

kinderbónusz-október

Amennyiben magyar bankszámlára kapod a KINDERGELD-et abban az esetben egy -két nappal tovább fog tartani mire a számládra megérkezik a pénz!

2020.08.14.-i frissítés!

Kiegészítés a gyermek után járó juttatáshoz (KINDERGELD-hez):
a gyermekbónusz ősszel jön

Kétségtelen, hogy a koronavírus sok szempontból kihívást jelentett a családok számára. Annak érdekében, hogy legalább részben kompenzálják a pénzügyi terheket, a szövetségi kormány ősszel egyszeri kiegészítést fog hozzáadni a gyermek után járó támogatáshoz (KINDERGELD-hez), az úgynevezett gyermekbónuszt.

A családok számára nyújtott kiegészítő pénzügyi támogatás nem bonyolult; ennek ellenére természetesen van egy- két dolog, amit tudnunk kell. A legfontosabb kérdések és válaszok itt:

Ki kapja a gyermekbónuszt?

A gyermekbónuszt minden olyan gyermek után megkapják, akik legalább egy hónapig KINDERGELD-et kaptak a 2020-as naptári évben. Ide tartozik a 2020 decemberében született csecsemő vagy a hallgató, aki még januárban volt jogosult gyermek után járó ellátásra, mielőtt februárban befejezte volna tanulmányait. A több gyermekes családok minden gyermek után gyermekeknek járó bónuszt kapnak. A tartózkodási hely nem játszik szerepet a gyermekbónusz kifizetésében.

A gyermek után járó bónusz támogatást annak a személynek fizetik ki, aki szintén megkapja a gyermek után járó támogatást (KINDERGELD-et). Általános szabályként a szülőknek vagy az egyedülálló szülőknek kell lenniük; ugyanakkor a nevelőszülők is részesülnek a gyermek után járó bónuszban, ha a gyermek után gyermektámogatást (KINDERGELD-et) kapnak. Ha a gyermek után járó támogatást közvetlenül a gyermeknek fizetik ki, például azért, mert otthonban vagy ifjúsági jóléti intézményben él, akkor a gyermekbónuszt is maga a gyermek kapja.

Igényelni kell a gyermek bónuszt?

Nem, a kifizetés automatikus lesz.

Mikor történik a kifizetés?

Ha 2020 szeptemberében jogosult gyermek után járó támogatásra (KINDERGELD-re), akkor a gyermekbónusz két részletben, szeptemberben és októberben kerül kifizetésre.
Ha 2020-ban egy másik hónapra jogosult a KIDERGELD-re, de szeptemberre viszont nem, ez esetben a gyermekbónusz később kerül kifizetésre, de az is két részletben kerül kifizetésre majd két egymást követő hónapban. Pontos időpont ezekre a kifizetésekre még nem ismert.

Mekkora lesz a Kinderbónusz összege?

A gyermekbónusz összesen 300 euró gyermekenként. Ezt a pénzt két hónap alatt fizetik ki:
Először 200 eurót utalnak át, majd a fennmaradó 100 eurót a következő hónapban.

A két részletben történő kifizetések az igazságosság megfontolásaival van összefüggésben.
Az egyedülálló szülők, akik előzetes tartásdíjat kapnak, megkapják a gyermekbónuszt és a teljes előleget. Ugyanakkor az egyedülálló szülők, akik tartásdíjat kapnak, valamivel kevesebb pénzt kaphatnak az eltartott szülőktől. Egyes esetekben a tartásdíjat fizetendő szülőknek több pénz állna rendelkezésre, mint a tartásdíjban részesülőknek. Az ilyen hatások elkerülése végett fizetik ki két részletben a bónuszt.

Levonják-e a gyermek juttatását a szociális juttatásokból?

A gyermekbónusz nem vonható össze az SGB II szerinti juttatásokkal vagy a lakhatási juttatásokkal. Az összes eddig járó szociális ellátást teljes egészében a megszokott módon kerül kifizetésre, tehát nem lehet levonni az egyéb szociális juttatások összegéből!

Lefoglalható-e, letiltható-e a Kinderbónusz?

Nem: A gyermekbónuszt és a rendszeres gyermek után járó támogatást (KINDERGELD-et) nem lehet lefoglalni, letiltani.
Az egyetlen kivétel az, ha az érintett gyermek érdekében tartás miatt foglalják le az összeget.

Eredeti hír 2020.06.04:

A német szövetségi kormány gyermekenként 300 eurót fizet: így kaphatod meg a Corona segítséget

Egy milliárdos nagyságrendű koronaösztönző csomagban a német szövetségi kormány többek között megállapodott egy gyermekenkénti 300,-€-s családi bónuszról.

Ki kaphatja a gyermek bónuszt?

A tervezet szerint minden olyan gyermek után jár, aki amúgy jogosult a gyermek után járó támogatásra (Kindergeld-re), az 300,- € egyszeri családi bónuszt kap.
Azt még pontosan nem tudni, hogy a kiküldetésben Németországban dolgozó külföldi munkavállalók, (akik amúgy folyamatosan kapják a Kindergeld-et vagy a különbözetet) gyermekei után is jogosultak lesznek erre az egyszeri támogatásra, de reménykedjünk benne, hogy tényleg minden Kindergeld-re jogosult gyermek után ki fogják fizetni a támogatást!

Ennek célja a vásárlóerő és ezáltal a gazdaság fellendítése. A bónusz közvetlenül egyszer kerül kifizetésre és valószínűleg a gyermek után járó juttatással (Kindergeld-el) együtt kerül majd kifizetésre.

Mikor várható a gyermekek számára nyújtott bónusz?

Jelenleg nincs pontos dátum, de a szakértők gyors kifizetést várnak. Mivel például az ÁFA-kulcs csökkentése július elején lép hatályba, elképzelhető, hogy a Kinder-bónuszt júliusban ki is fizetik.
Figyeljétek a júliusi Kindergeld kifizetéseket, lehet, hogy már a Te számládon is meg fog jelenni ez az egyszeri támogatás.
A Kindergeld kifizetés dátumairól ide kattintva kaphatsz pontos információt

forrás: antenne.de; bundesregierung.de

Újabb információk érkeztek (2020.06.04) a +300€/ gyermek „Kinderbonus”-szal kapcsolatban.

A szülők gyermekénként +300,-€ egyszeri bónuszt kapnak a gyermek(ek) után, hogy ezzel is támogassák a családokat a korona vírus válságban.

A gyermekenkénti kiegészítő juttatás a Kindergeld kifizetéssel együtt lesz kifizetve –  az új tervezet szerint három részletben, havonta 100,-€ összegben. Még mindig nem egyértelmű, hogy pontosan mikor történik az első kifizetés. Elképzelhető azonban, hogy júliusban már el is kezdődik.

Minden család kaphat gyermekeknek járó bónuszt?

A válasz igen is, meg nem is. A szöveg szerint minden család megkapja a gyermekek számára nyújtott bónuszt, de csak azok profitálnak belőle, akik nem rendelkeznek magas jövedelemmel.Ami fontos, az adóbevalláskor a gyermekbónuszt beszámítják a gyermek után járó támogatásoknál.

És most egy kis számítás:

Ha egy házaspárnak legfeljebb 90.000,-€ bruttó éves jövedelme van egy gyermekkel, akkor mindenképpen profitálnak a gyermekbónusz által.

forrás: mdr.de

Segítségünkkel szeretnéd megigényelni a német családi pótlékot, amihez először is a nyomtatványainkra lesz szükséged (ami tartalmaz egy kitöltendő űrlapot, és egyéb igazolásokat) ami alapján el lehet készíteni az igénylést, és amit itt tudsz a legegyszerűbben kérni tőlünk:

Ami még érdekelhet:

Klikkelj a felsorolásban szereplő címekre a teljes tartalom eléréséhez:

Shares

Pin It on Pinterest

Shares